Представянето на БШ „Па де Кре” на националните квалификации за Световната купа за танци – 2021

Конкурсът премина при спазване на всички мерки, без публика, с много талантливи и добре подготвени участници , но беше успешен за школата, тъй като получихме квота и правото да представим страната ни на Dance World Cup тази година.
Всички представители на „Па де Кре” показаха отлична подготовка и впечатлиха журито с хореографии, техника и артистичност в двете конкурсни категории – „Класически балет” и „Характерни танци” и в трите възрастови групи.
Ето и резултатите:
 
В клас мини до 9 г. Ралица Калайджиева и Владимир Стефанов получиха 99 от 100 възможни точки и златни медали за дуетния им танц „Феличита” в категория „Класически балет”.
Другият дует в тази група – Александрина Гавраилова и Деа Желязкова също спечелиха златни медали с танца „Споделен подарък” в категория „Характерни танци” с актив от 96 точки.
Дебютанката – солист Симона Бухчева беше оценена с 91 точки и се окичи със сребро за изпълнението си на „Руски танц”.
В клас деца до 13 години, в категория „Класически балет” Тереза Донева е със златен медал за танц „Моряче” и 97 точки, Грета Миткова – с 91 точки и сребърен медал за танца „Аз пея под дъжда”, Мари Петкова за изпълнението на палци на „Испанска сюита” и 89 точки е със златен медал, а Евгения Господинова в категория „Характерни танци” извоюва 93 точки и сребърен медал с „Руски танц”.
В клас юноши до 17 години в категория „Класически балет”, Вяра Манева с 92 точки е с бронз за „Испански танц от балета Коппелия”, Жана Дякова с 94 точки и злато за „Либертанго”, а Станислава Митева – 93 точки и сребро за „Арабски танц”. В „Характерни танци” Женя Русева е първа с 96 точки за „Испански танц” и на стотна от нея, със сребърен медал е Кирчо Желязков с танц „Смуглянка”.
Двата дуета спечелиха златото и среброто в „Класически балет”. Вяра Манева и Кирчо Желязков с актив от 95 точки спечелиха златните медали с танца „Аз и ти”, а Мари Петкова и Йоана Радева – 81 точки и сребърните медали.
В груповите изпълнения, децата грабнаха златните медали при формациите и малките групи с танците „Първа любов”, оценен с 87 точки и „Белла Чао”- 94 точки.
Журито на конкурса с председател Теодора Стефанова и членове Надежда Вичева и Ася Енева, ни поздравиха за отличното представяне.
Предстоят ни още много участия и балетни конкурси. Бъдете здрави и все така извор на гордост и удовлетворение за всички нас!
С обич,
Кремена Костова-Гайдарова