Па де Кре“ с GRAND PRIX

Най-голямата награда - GRAND PRIX в класическия балет от юбилейното десето издание на националния конкурс за млади таланти „Път към славата“ бе присъдена на „Па де Кре“. Професионалното жури с председател Цветанка Гергинова бе силно впечатлено от високото ниво на школата и не скри възхищението си от представянето на децата.

Всички 30 хореографии бяха отличени с медали – златни и сребърни.

Поздравления за децата от групи „Слънчогледи“, „Люляци“ , "Лалета" и „Рози и здравец“ – за солистите, дуетите, триото, квартетът, квинтетът и различните формации, за всички дебютанти, които с първото си представяне на национален конкурс в съответния жанр се справиха повече от отлично, за Вяра Манева, която спечели целогодишна стипендия на Министерството на образованието на науката, за всички, които подкрепяха и окуражаваха децата в дните на конкурса.

Въпреки трудностите в обучението заради ограниченията на пандемичната обстановка, ние показахме високо ниво и се представихме блестящо. Вярвам, че триумфалният старт в първия за годината балетен конкурс ще е поредица от много балетни отличия и щастливи преживявания.

Благодаря ви!

С уважение,
Кремeна Костова-Гайдарова