Балетна школа „Па де Кре“ завоюва Купа „Спартак“

277735046 5360689907276496 7611399335922686098 nНай-голямата награда на SunDance Festival 2022 г. е за БШ „Па де Кре“. Борбени и талантливи, всички деца се представиха повече от успешно и спечелиха цяло съзвездие от медали. Жури в състав на основния панел: проф. д.изк. Анелия Янева, доц. д-р Мария /Маша/ Илиева, Илия Чолаков, Васил Золумов и Ани Апостолова оцениха с отличия възпитаниците на „Па де Кре“ и не скриха поздравленията си за високото, професионално ниво на школата.

В двата фестивални дни в Сандански, познат още като родното място на Спартак, децата мериха сили и талант със свои връстници в категориите „Класически балет“, „Характерни танци“ и "Съвременни танци “. „Па де Кре“ участва с 4 от възрастовите групи на школата и всяка от тях се класира на първото място. Солистите показаха отлична техника и увереност и спечелиха възхищението на проф. Янева и Маша Илиева. Всяко дете даде най-доброто от себе си и допринесе за общия успех – купа „Спартак“ за най-добър танцов състав на конкурса.

Освен купата и медалите, организаторите отличиха възпитаници на „Па де Кре“ със специални награди – обучение в ЮЗУ „Неофит Рилски“- Благоевград без приемен изпит, награда за най-техничен танцьор на Тереза Донева, както и покана за участие в балетните семинари на Маша Илиева.
Изключително съм доволна от нашето представяне, за което изказвам искрените си благодарности на децата, на моя екип за успешната подготовка, на Радостина Турлакова за изключителната помощ по време на пътуването и конкурса, на родителите за съпричастността и подкрепата. Организацията беше чудесна, домакините – гостоприемни, а публиката – радушна. Всеки конкурс е значим, заради опита, който натрупваме, заради тръпката от явяването, психиката при представянето и отборния дух. Най-много ме топли чувството на взаимност сред децата, споделеност, загриженост и подкрепа. Това е най-значимо за мен и е безценно – чувството, че с децата сме едно цяло, радостта и гордостта да израстват пред очите ми, като един отбор, като едно семейство, в което всички сме равни, всички се обичаме и си помагаме.
Създадохме нови контакти и приятелства, показахме най-доброто от себе си и съм сигурна, че приятните емоции и слънчевите спомени ще бъдат извор на нови сили и борбеност в изявите, които ни предстоят.

С благодарност,
Кремена