Кремена Костова е родена в гр.Стара Загора на 28 Октомври 1988г.
Професионалната и кариера започва в Националното музикално училище „Христина Морфова ‘’ в гр.Стара Загора.
Завършила с първият випуск по класически балет, в класа на прима балерината Алида Бонева.
Стъпването и на професионална сцена е със соловото изпълнение в оперетата „Хубавата Елена“ с режисьор проф. Хачо Бояджиев и хореограф Алида Бонева през 2003г.
През 2005г. е назначена на работа в Държавна Опера Стара Загора.
Участва в редица спектакли, като : „Нестинарка”, „Болеро”, „Лешникотрошачка”, „Аида”, „Травиата” и много, много други.
През 2006г. изиграва главна роля в балета „Шехерезада” по хореография на Боряна Сечанова.
На 29.04.2007г. за деня на балета, тя изтанцува адажио на Албинони, заедно със Станко Танев, което е създадено специално за нея, а хореографията е на Алида Бонева.
Други значими роли за нея в този период са: спектакъла „Наситено червено“ на Драматичен театър „Гео Милев“ и ролята на Жизел в спектакъла „Защо сега“ по хореография на Анна Пампулова.
През 2007г. завършва с отличен успех музикалното училище и продължава своето образование в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в гр.Пловдив, със специалност Балетно изкуство (балетна педагодика и режисура) в класа на проф. Петър Луканов.
В този период тръгва на турнета с Операта в Стара Загора и успява да се изяви и на няколко еропейски сцени в Испания, Италия, Германия и Австрия.
През 2009г. взима участие в постановките „Дервиш“, „От седем върха, до седем области“, по покана на светоно известната танцова трупа „Shaman Dance Theater“, където е имала възможност да се запознае и работи със световни имена в областа на танцовото изкуство.
През 2010г. е назначена като преподавател по класически балет в НУМСИ „Христина Морфова“ гр.Стара Загора.
Едновременно с това през месец декември на 2011 г. създава и собствена балетна школа „Па Де Кре„, като всяка година броят на децата и техните успехи нарастват. Зад гърба си вече имат множество благотворителни мероприятия, концерти и пет спектакъла на голямата сцена.

През 2013г. започва да преподава и в новосъздадения балетен клас в Дом на културата „Нончо Воденичаров“ в гр.Раднево.
През 2014г. – 2015г е солист в спектакъла „Дидона и Еней“ и „Танкред и Клоринда“.
През 2016г. поема нов балетен клас клас в НУМСИ „ Христина Морфова“ гр. Стара Загора
На 14 май 2016 г. ръководството на Държавна Опера Стара Загора, с директор Огнян Драганов я награждава в рубриката „Звездите на бъдещето“ с официален Сертификат, международен образец, утвърден от Председателя на Федерацията по Космонавтика на Русия, със звезда под името Кремена Костова.
На 20 май 2016г. се сбъдва една от детските и мечти да изтанцува ролята на „Пепеляшка“.
През 2017г. поема втори балетен клас клас в НУМСИ „ Христина Морфова“ гр. Стара Загора
През 2017г. изиграва главната роля на Маша от балета „ Лешникотрошачка“ , както и главната роля в балета „ Делвата“ на сцена на вековете и много др.
Паралелно с това продължава активно да участва като балерина –солист в репертоара на Държавна Опера Стара Загора.