Спектакълът “Коледни желания” 2023

Благодарим ви, че споделихте нашите “Коледни желания” - да бъдем по-добри, по-човечни, по-усмихнати, да бъдем щедри на добри думи, на мили жестове, щедри на обич, надежди и мечти!

Прочети още...

"Нощ на звездите" 2023 г.

Звездата на "Па де Кре" ярко заблестя в "Нощ на звездите"
Тази "Нощ на звездите" ще остане незабравима за мен и за звездите от "Па де Кре" не само заради престижа, професионализма, високото ниво и мащабността на събитието, в което участвахме, а и заради изклютелно топлото отношение и уважение към нас от страна на Г-н Енчо Керязов, екипа на шоуто и многобройната публика.
Ние бяхме единствения балет, единствените деца сред тази огромна плеяда от звезди.

Прочети още...

Авторски спектакъл „Аз съм България“

С авторския спектакъл „Аз съм България“, БШ „Па де Кре“ участва в седмото издание на Фестивала на етносите, багрите и котленския килим в гр. Котел.
Изключително престижния и посещаван форум е символ на единението между хората, на силата ни да надмогваме различията между нас, на традициите ни и вярата ни в идните дни.
С поклон благодарим на кмета на Община Котел г-н Коста Каранашев за поканата, честта да открием фестивала и възможността да бъдем част от колорита и емоцията на празника.

Прочети още...

„Па де Кре“ е най-добрият български отбор на Световен танцов конкурс

Балетна школа „Па де Кре“ се завърна от Световния танцов конкурс с букет от отличия. World Dance Contest се състоя в чешката столица Прага, в периода 21-25 юни 2023 г.
В оспорвана конкуренция с многобройни танцови школи от десетки държави, старозагорските възпитаници завоюваха 2 златни, 10 сребърни и 4 бронзови медала. Балетистите от „Па де Кре“ участваха в трите категории – класически балет, характерни и модерни танци в трите възрастови групи.

Отлично представяне на Николета Папазова, Ралица Калайджиева и Тереза Донева, които са световни шампиони в своята група, а Николета е първа и при солистите със своя танц - фрагмент от операта "Аида". . Симона Бухчева, Вяра Манева и Кирчо Желязков са със сребърни отличия, а Тереза Донева е сребърен и бронзов медалист при солистите в своята възрастова група. Достойно се представиха дебютантите на световното първенство – група „Слънчогледи“, които направиха своята първа, но уверена стъпка на световна сцена - безценен опит и незабравима емоция. Сребърни отличия за голяма група класически балет за „Зимен валс“ и „Огън“, за квартет „Феи“, за малка група характерни танци с „Испански танц“ и малка група стил „Модерно“ с танц „Вечност“.

Трети места завоюваха дуетът Ралица Калайджиева и Владимир Стефанов с „Уно моменто“, малка група класически балет с „Хоро стакато“, голяма група характерни танци с „Тарантела“.

Прочети още...

Празници на розата 2023 г.

„Па де Кре“ участва в поредица от събития, по случай 120-ите Празници на розата.
По покана на Община Казанлък възпитаниците на „Па де Кре“ се включиха в част от събитията, посветени на символа на България – „Мини Мис Царица Роза“, „Царица Роза 2023 г.“, концерт на „Дамасцена“ и градското дефиле на 4 юни, което тази година събра рекорден брой участници. Имахме възможността да отправим поздрав и да танцуваме пред официалните гости на събитието - президентът Румен Радев и съпругата му, Негово високопреосвещенство старозагорски митрополит Киприан, министърът на туризма, депутати, дипломати на различни държави, гости от цял свят. Отправяме искрените си благодарности към кмета на гр. Казанлък г-жа Галина Стоянова за поканата, за отношението към нас и за добрите думи, че школата е част от града и неговите празници.

Прочети още...